خشکسالی و کم ­آبی در ایران یک واقعیت اقلیمی است و در کنار آن، افزایش رشد جمعیت و برداشت بیش از حد متعارف از سفره­های اب زیرزمینی بر شدت این بحران افزوده است. محدودیت منابع آبی کشور از نظر کمی و کیفی، استفاده نادرست از منابع آب های سطحی و زیرزمینی، نبود مدیریت و برنامه ریزی اصولی و صحیح برای استفاده از مقدار آب موجود، نگرانی‌‌ از خشکسالی و شدت گرفتن بحران آب مخصوصا در مناطق خشک را افزایش داده است و به نظر می­رسد تنها راه جلوگیری  از شدت گرفتن بحران آّب ، سازگاری با کم آبی و اصلاح الگوی مصرف و به کارگیری برنامه­ها و راهکارهای مبتنی بر این مهم است.

در این راستا راهکارهایی از قبیل مدیریت و بهینه سازی مصرف آب،  حفاظت از منابع آبی سطحی و زیرزمینی، اعمال شیوه­های نوین آبیاری، تعیین الگوی کشت مناسب و کاهش تبخیر، ارزیابی و طراحی و مدیریت سامانه­های زهکشی و انتقال آب ، پایش کیفیت و کاربرد آبهای نامتعارف و البته توجه به بهبود مصرف آب در بخش خدمات شهری و صنعت، می تواند به حل بخشی از مشکلات آب کشور و برنامه ریزی و مدیریت بهینه منابع آب کمک شایان توجهی نماید ..

از این رو افتخار داریم که به اطلاع پژوهشگران و اندیشمندان دانشگاه­ها، مراکز تحقیقاتی و کارشناسان دستگاه های اجرایی، علاقه ­مندان و صاحب­ نظران بخش آب برسانیم که پانزدهمین همایش ملی آبیاری و کاهش تبخیر در تاریخ 6و7 شهریور ماه 1398 در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار خواهد شد.

این همایش به عنوان یکی از باسابقه­ترین همایش­های علمی کشور، قصد دارد چالش های اصلی مدیریت منابع آب در کشور را مورد توجه قرار دهد و امید است بتواند محققان آب کشور را گرد هم آورده و دستاوردهای آن راه­گشای برنامه ریزی و مدیریت بهینه منابع آب باشد. لذا از کلیه دست­ اندرکاران بخش آب کشور دعوت می­ شود که یافته­ ها و دستاوردهای علمی و پژوهشی خود را جهت ارائه و انتشار به این گردهمایی علمی ارسال نمایند.

در پایان از طرف دانشگاه شهید باهنر کرمان از همه حمایت­ کنندگان شامل وزارتخانه ­ها، دانشگاه­های سراسر کشور، دستگاه ­های اجرایی استان کرمان و  سازمان­های ملی که شرایط برگزاری بهتر و پربارتر این همایش را فراهم می­نمایند، تشکر و قدردانی می نماییم.

رئیس همایش

دکتر عباس رضایی